“Το Κορίτσι απόψε θέλει…”

Κυριακή 24 Νοεμβρίου
Σταυρός του Νότου PLUS
 
Οι πλανΏδειοι και η Εύα Ξένου για μια μόνο βραδιά στον Σταυρό του Νότου PLUS. Οι πλανΏδειοι η Εύα Ξένου σ ένα αφιέρωμα – ύμνο στη συμβολή της γυναίκας στο ρεμπέτικο λαϊκο τραγούδι.
 
Γυναικείες φωνές να πλημμυρίζουν με τραγούδια τον ιστό της πόλης και του λιμανιού… Θηλυκές φιγούρες που τόλμησαν να σπάσουν τις συμβατικότητες ενός αυστηρά ανδροκρατούμενου χώρου, ανέβηκαν στο πάλκο με μόνο όπλο τη φωνή τους και με αυτήν συνέβαλαν αποφασιστικά στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού.
 
Η γυναίκα και ο ρόλος της στο τραγούδι μια πολύ δύσκολη περίοδο, τα χρόνια του μεσοπολέμου, της κατοχής και αντίστασης και μεταπολεμικα. Κουβάλησαν τη φωνή τους, τη μουσική τους, το στίχο τους, στην προσφυγιά και την εσωτερική μετανάστευση.
 
Γυναίκες που τραγούδησαν χωρίς να έχουν ¨ανάγκη¨ τη ¨σκηνική παρουσία¨ για να επιβάλλουν το σεβασμό και να κερδίσουν την εκτίμηση.
 
Οι πλανΏδειοι και η Εύα Ξένου, μας προσκαλούν για μια μοναδική βραδία στον Σταυρό του Νότου PLUS την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, σ ενα αφιέρωμα που θα συζητηθεί.
 
Μουσικοί:
Σταύρος Ζαφείρας – Μπουζούκι, φωνή
Αλέξανδρος Καμπουράκης – ακορντεόν
Άγης Παπαπαναγιώτου – Κιθάρα, φωνή
Αλέξανδρος Κεντρής – Μπουζούκι, φωνή
Εύα Ξενου – Φωνή
 
 
Καλεσμένες στην σκηνή του Σταυρού του Νότου Plus: η Ιουλία Καραπατάκη, η Αφεντούλα Ραζέλη και η Λίνα Αλατζίδου
 
Έναρξη: 21:30
Είσοδος: 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί
Παραγωγή: Βασίλης Μητρόπουλος
Φωτογραφία: Μαρλένα Κουράση

Σταυρός του Νότου Plus

Ημερομηνία

Κυριακή 24 Νοεμβρίου

Ώρα Έναρξης

21.30

Είσοδος

12 ευρώ με μπύρα ή κρασί