ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛ | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΒΛΙΑΡΑΣ

ΜΙΚΡΕΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΕΙΣ
ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ
 
Οι Κοζανίτες τραγουδοποιοί Γιώργος Μιχαήλ και Δημήτρης Βαβλιάρας συναντούν τις Μικρές Περιπλανήσεις για μια μοναδική παράσταση στο Σταυρό του Νότου την Πέμπτη 12 Μαρτίου.
Με αφετηρία το σύγχρονο έντεχνο τραγούδι θα μας ταξιδέψουν στα μονοπάτια της παράδοσης και των λαϊκών ακουσμάτων.
 
Οι Μικρές Περιπλανήσεις είναι παρέα, όπως τους αρέσει ακόμη και σήμερα να αυτοσυστήνονται. Μια παρέα που της αρέσει να κάνει μικρά και φαινομενικά άσκοπα τριγυρίσματα στους δρόμους του ελληνικού τραγουδιού.
Όπως τότε! Το 1985, όταν βρέθηκαν ο Νίκος Αρμπιλιάς, ο Χρήστος Γαμβρέλλης, η Σταυρούλα Παπαηλία, ο Λεωνίδας Κουλίτσης, η Ελένη Κολετζάκη και ο Μάνθος Αρμπελιάς.
Έτσι, όταν ο τότε δ/ντής του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κω, Θανάσης Καραναστάσης, τους έφερε σε επαφή με το Νίκο Παπάζογλου, η παρέα ήταν έτοιμη.
Η Πνευματική Εστία γίνεται ο χώρος ηχογράφησης των δύο πρώτων τους δίσκων, « Μικρές Περιπλανήσεις» το 1992 και « Άγονη γραμμή» το 1994, ακολουθεί τρίτη δισκογραφική δουλειά το 1996 με τις «Ημέρες Απραξίας» και σιγά-σιγά η παρέα μεγαλώνει με την είσοδο του Γιάννη Παπαστεργίου, που το 2000, αποτυπώνει τον ήχο του βιολιού του στην επόμενη δουλειά τους, τους «Κλέφτες του χρόνου».
Τον Μάρτιο του 2006 μπαίνουν για πρώτη φορά στο studio «Αγροτικόν» του Νίκου Παπάζογλου στη Θεσσαλονίκη και ηχογραφούν το « Και με οδηγό μου ένα παιδί»
Τέλη Αυγούστου του 2012 «εγκαινιάζουν» το «Νησιωτικόν», το σπίτι του Νίκου Παπάζογλου στη Νίσυρο που λειτουργεί και ως studio. Εκεί καθισμένοι όπως πάντα γύρω σ’ ένα δωμάτιο και με ηχολήπτες τον Χρήστο Μέγα και τον Γιάννη Αμπατζόγλου (παλιοί δικοί του και αυτοί), ηχογραφούν τα «Άστρα Που Ψιχαλίζουν Φως».
 
Ο Γιώργος Μιχαήλ ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο κομμάτια του Θανάση Παπακωνσταντίνου, στον δίσκο «Αγία Νοσταλγία» («Στις χαραυγές ξεχνιέμαι», «Τρία ρουμπαγιάτ» κ.α.). Έχει στο ενεργητικό του έναν προσωπικό δίσκο, με τίτλο «Της γης ο μουσαφίρης», που κυκλοφόρησε με αντισυμβατικό τρόπο, χέρι-χέρι. Στον δίσκο συμμετέχουν επίσης η Λιζέτα Καλημέρη και ο Μάκης Σεβίλογλου.
 
Ο Δημήτρης Βαβλιάρας μας συστήθηκε το 2013, με την δισκογραφική δουλειά «Πάλι βρέχει», που κυκλοφορεί από την εταιρία Polytropon. Ο Βασίλης Σκουλάς έδωσε έντονο κρητικό χρώμα σε έξι τραγούδια του δίσκου. Ο Αργύρης Μπακιρτζής ανέδειξε την αμεσότητα των στίχων, σε δύο τραγούδια. Ο Μανώλης Χατζημανώλης και ο Γιώργος Κοντορικός, ερμήνευσαν μοναδικά τα υπόλοιπα τέσσερα τραγούδια του δίσκου. Συνεργάστηκε επίσης με τους Ανωγειανούς καλλιτέχνες Γιώργη Φασουλά και Κώστα Καλλέργη σε δυο τραγούδια.
 
Οργάνωση Παραγωγής: IMAGINART
 
 
INFO
Ώρα έναρξης: 22.30
Σταυρός του Νότου Κεντρική Σκηνή – www.stn.gr
(Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος)
 
Είσοδος: 13 ευρώ (με μπύρα ή κρασί) | Τηλ. κρατήσεων: 210 9226975

Σταυρός του Νότου Κεντρική Σκηνή

Ημερομηνία

Πέμπτη 12 Μαρτίου

Ώρα Έναρξης

22.30

Είσοδος

13 ευρώ (με μπύρα ή κρασί)