Παρουσίαση δίσκου
ΚΟΡΗ ΑΔΑΜΑΣΤΗ

Γιώργος & Νίκος Στρατάκης

Παρουσίαση δίσκου
ΚΟΡΗ ΑΔΑΜΑΣΤΗ

Τετάρτη 15 Μαρτίου
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ CLUB

Ώρα προσέλευσης: 21.30

Eίσοδος ελεύθερη

Η εκδήλωση θα γίνει παρουσία του συνθέτη Λουκά Θάνου και του ποιητή Πάνου Δημητρόπουλου

Αφηγητές: Δημήτρης Λάλος & Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης

Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης μας προσκαλούν την Τετάρτη 15 Μαρτίου στο Club του Σταυρού του Νότου σε μια μυσταγωγική βραδιά, κατά την οποία θα παρουσιάσουν τον δίσκο ΚΟΡΗ ΑΔΑΜΑΣΤΗ. Πρόκειται για μια σπουδαία δουλειά, που σηματοδοτεί τη δυναμική επιστροφή του Λουκά Θάνου, του συνθέτη κορυφαίων Ελλήνων ποιητών (Βάρναλης, Παλαμάς, Καρυωτάκης κ.ά.), ο οποίος με την κατάθεση αυτή ολοκληρώνει τη σπουδή του πάνω στην ελληνική ποιητική δημιουργία μελοποιώντας την ομώνυμη ποιητική συλλογή του Πάνου Δημητρόπουλου.

Τα δυο αδέρφια από την Κρήτη, που με τη ματιά και τη φρεσκάδα τους πετυχαίνουν να φέρνουν την παράδοση στο σήμερα, αυτή τη φορά βγαίνουν από τα γνώριμα μονοπάτια τους και επενδύουν με την ερμηνεία τους τις έντεκα ξεχωριστές συνθέσεις που τους εμπιστεύτηκε ο Λουκάς Θάνος. Έντεκα συνθέσεις σε στίχο ελεύθερο, όπως το αδάμαστο ελληνικό πνεύμα, σε ένα άλμπουμ που, καθώς ακροβατεί με μαεστρία στο σήμερα και το χτες, ενεργοποιεί τη μνήμη, ενώ σε σηκώνει ψηλά, εκεί που μπορείς να ατενίζεις μια Ελλάδα που χάνεται στα θέατρα, στις αγορές της και σε τοπία αρχέγονα.

Ο δίσκος ΚΟΡΗ ΑΔΑΜΑΣΤΗ, που κυκλοφορεί από τον Νοέμβριο του 2022 σε cd και σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα από τη Northern Pinwheel – Βόρειος Ανεμόμυλος, Record Company, παρουσιάζεται λοιπόν για πρώτη φορά ζωντανά την Τετάρτη 15 Μαρτίου στο Club του Σταυρού του Νότου παρουσία όλων των συντελεστών του, σε μια εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό, με τους Δημήτρη Λάλο και Ζαχαρία Κεφαλογιάννη να αφηγούνται τις μοναδικές ποιητικές συνθέσεις.

Στη βραδιά αυτή παίζουν οι μουσικοί:
Αλέκος Χατζάκης:
 Κοντραμπάσο
Γιάννης Κοζυράκης: Κιθάρα
Γιώργης Σαλούστρος: Πνευστά
Βασίλης Γιασλακιώτης: Τύμπανα

Ερμηνεύουν: Νίκος & Γιώργος Στρατάκης

Σταυρός του Νότου Club

Ημερομηνία

Τετάρτη 15 Μαρτίου

Ώρα Έναρξης

21.30

Είσοδος

Eίσοδος ελεύθερη