“Μάθε να Πετάς” του Βασίλη Ξυλούρη και της Μαρίας Σταυρακάκη

Παρουσίαση Δίσκου “Μάθε να Πετάς”
Βασίλη Ξυλούρη και Μαρία Σταυρακάκη
Σταυρός του Νότου Club
Τετάρτη 24 Ιανουαρίου

Οι μουσικές εκδόσεις «Σείστρον» βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουν το νέο cd του Βασίλη Ξυλούρη και της Μαρίας Σταυρακάκη με τίτλο “Μάθε να πετάς”, σε μουσική Βασίλη Ξυλούρη στίχους Δημήτρη Παπαχαραλάμπους, Γιώργου Αγ. Κουτάντου και Αλέξανδρου Αντωνίου.
Τον δίσκο ντύνει με την ερμηνεία της η πρωτοεμφανιζόμενη Μαρία Σταυρακάκη, κόρη του Γιώργη Σταυρακάκη κι εγγονή του γνωστού σε όλους αγωνιστή ΝΙΔΙΩΤΗ η οποία συστήνεται στο ακουστικό κοινό με την πηγαία φρεσκάδα της. Η Μαρία συνεχίζει την μουσική παράδοση της οικογένειας της ξομπλιάζοντας το νιδιώτικο φαντό με πιότερα πλουμιά, ενώ καθώς ανοίγει τα φτερά της και μαθαίνει να πετά από κλαδί σε κλαδί όπως μας λέει κι ομώνυμος τίτλος του δίσκου, σκορπίζει φρέσκιες μελωδικές αναπνιές στο φτερούγισμά της που μας ταξιδεύουν στα μέρη της γαλήνης.
Ο Βασίλης Ξυλούρης αφήνοντας πίσω του μία ζωή γεμάτη από πρωτότυπες συνθέσεις έρχεται ακόμη μία φορά να μας εντυπωσιάσει με το νέο, το διαφορετικό, το μη περπατημένο ανοίγοντας κι αυτός τα φτερά του, πέρα από τα σύνορα των συνηθισμένων και τετριμμένων μουσικών μοτίβων του τόπου μας. Άλλωστε η μουσική του δισκογραφική πορεία μας έδειξε ότι οι στυφές και δίχως ουσία επαναληπτικές δημιουργίες ποτέ δεν του άρεσαν, φτιάχνοντας κάθε φορά από την αρχή με αγνά υλικά συνθέσεις παντρεμένες με τον κατάλληλο στίχο αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην μουσική του διαδρομή.
Ο Βασίλης ζει το σήμερα χωρίς προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες προσκολλώντας τον στα καθιερωμένα και ανοίγει τον δρόμο σε ένα νέο άνθρωπο την Μαρία Σταυρακάκη με την δροσερή αναπνιά της φωνή της, να εκφραστεί και να μας τραγουδήσει «Πάλεψε το όνειρο να μην χαθεί, φτερά στην πλάτη βγάλε, ρε, δεν είναι το φινάλε η πρεμιέρα είναι αυτή…»
Τέλος δεν μπορούμε να παραλείψουμε τους εξαίσιους μουσικούς που έπαιξαν και κόσμησαν τον δίσκο όπως επίσης τους στιχουργούς που μέσα σε δύσκολους καιρούς, γράφτηκαν τραγούδια που αντιστέκονται στην “περιρρέουσα μαυρίλα” και υπόσχονται μια νέα αρχή…
Οι μουσικές εκδόσεις «Σείστρον» με μεγάλη χαρά σας προσκαλούν στην επίσημη παρουσίαση του νέου δίσκου του Βασίλη Ξυλούρη με τίτλο “Μάθε να πετάς”.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου και ώρα 21:00, στον γνωστό και ζεστό χώρο του «Σταυρού του Νότου (club)» .
Μαζί στην παρέα ο Δημήτρης Ξυλούρης (Κίτρος) στην λύρα, ο
Δημήτρης Κουκουλιτάκης στην κιθάρα, ο Μιχάλης Δάρμας στο κοντραμπάσο, ο Νίκος Παραουλάκης στα πνευστά και ο Αλέξης Νόνης στα κρουστά.
Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει μια σειρά τραγουδιών και χορών από την όμορφη Κρήτη μας !! Μην το χάσετε !!
Γιατί όπως λέει κι ο Πλάτωνας “Η μουσική είναι ένας ηθικός κανόνας. Δίνει ψυχή στο σύμπαν, φτερά στη σκέψη, απογειώνει τη φαντασία, χαρίζει χαρά στη λύπη και ζωή στα πάντα”.
Χορηγός επικοινωνίας: ΚΡΗΤΗ FM 87,5

Σταυρός του Νότου Κεντρική Σκηνή

Ημερομηνία

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου

Ώρα Έναρξης

21.30

Είσοδος

12 ευρώ